Valitse sivu

Kissaliiton Omakissa-järjestelmään (http://kissat.kissaliitto.fi/kissat) sisältyy mikrosirurekisteri. Se on maksuton kaikille rotu- ja kotikissoille. Ulkopuolisten organisaatioiden kissat rekisteröidään kotikissojen sirurekisteriin.

Kissaliiton alaisen kasvattajan pentujen on luovutushetkellä oltava tunnistusmerkittyjä mikrosirulla. Mikrosirutieto on edellytys sille, että kissan omistajanvaihto voidaan käsitellä rekisteritietoihin.
Lähtökohtaisesti mikrosirutiedon toimittamisesta on vastuussa kissan myyjä.
Kissan omistaja voi toimittaa sirutiedot lisäämällä tiedon Omakissan käyttäjätunnuksilla kissakohtaisesti suoraan muutospyynnöt-välilehden kautta. Muutospyyntö vaatii liitteeksi eläinlääkärin/merkitsijän vahvistaman mikrosirutodistuskopion.

Eläinklinikat voivat toimittaa tiedon myös sähköisesti ProvetNetistä, Provet Cloudista ja KliniQ – järjestelmien kautta suoraan.

Kotikissan omistajat tai esimerkiksi löytöeläintalot rekisteröivät kissansa mikrosirun Suomen Kissaliiton mikrosirurekisteriin itse, mikä nopeuttaa mikrosirutietojen käsittelyä. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä https://omakissatuki.kissaliitto.fi/kotikissan-mikrosiru/.

Kissaliiton hallituksen päätöksellä (13.12.2022) uuden ominaisuuden käyttöönoton jälkeen kotikissojen mikrosirutietoja ei enää oteta vastaan paperidokumentteina eikä sähköpostitse.

Omakissan käyttöohjeet on dokumentoitu laajasti osoitteessa https://omakissatuki.kissaliitto.fi. Sieltä löytyy apua useimpiin Omakissan käyttöön liittyviin kysymyksiin. Tarvittaessa apua saa myös Omakissan tuesta omakissa.tuki@kissaliitto.fi

Omakissan julkisessa näkymässä (http://kissat.kissaliitto.fi) on nyt mahdollista hakea kissoja myös sirunumerolla. Omistajien yhteystiedot eivät koskaan ole julkisia eli ne saa aina vain suoralla yhteydenotolla niissäkin tapauksissa, että sirutieto julkisesta hausta löytyy.

Kissaliiton mikrosirurekisteriin liittyviin puheluihin vastataan toimiston puhelinajan puitteissa arkipäivisin klo 12-14. Muina kellonaikoina ja viikonloppuisin palvelu toimii sähköpostitse osoitteella mikrosirut@kissaliitto.fi.
Sähköposteihin vastataan arkisin, myös loma-aikoina, korkeintaan viikon viiveellä. Tämä kattaa löytökissojen osalta eläinsuojelulaissa määritellyn 15 vuorokauden minimisäilytysajan.

Löytöeläinten mikrosirutietoja voi löytöeläintapauksissa etsiä myös alla mainituista tietokannoista.

siruhaku.fi
Nordhealth Finland Oy:n ylläpitämä hakupalvelu, jonka tiedot on linkitetty palvelussa mukana olevien eläinklinikoiden asiakastietokannoista. Maksuton hakutoiminto 24/7.

turvasiru.fi
Eläintensuojelutyötä tukeva kaupallinen palvelu, eläinkohtainen tallennuskertamaksu 20 €. Maksuton hakutoiminto 24/7.