Sankarikissa Kaneli

Kanelin tarina:

Kaneli on toiminut elämänsä aikana verenluovuttajana yhteensä neljä kertaa. Viimeisin kerta oli jouluaaton aaton vastaisena yönä, kun Yliopistolliseen eläinsairaalaan tuotiin usean pennun synnytyksen jälkeen, verta vuotamaan jäänyt rotukissa. Kissalla oli vaarallisen alhaiset veriarvot ja ilman verensiirtoa kissa ei olisi kestänyt seuraavana päivänä tehtyä leikkausta. Varastossa ei ollut verta ja hätäluovuttajana Kanelilla oli sopiva aika luovuttaa, edellisestä kerrasta oli puoli vuotta.

Aiemmin kesällä Kaneli hälytettiin apuun kesken kesälomani, kun ikkunasta tippunut kissa tarvitsi akuutisti verta.

Olen itse töissä Yliopistollisessa eläinsairaalassa ja se on varmaan osaltaan tietysti edesauttanut Kanelin verenluovuttaja ”uraa”. Apua on annettu aina kun siihen on ollut mahdollisuus, vaikka sitten keskellä yötä.

Kaneli on luonteeltaan ystävällinen ja seurallinen, omaan väkeensä kiintyvä. Ruoka on tietysti sydäntä lähellä ja hänhän tekee mitä vain temppuja ja suloisia asentoja kun on herkkupaloista kyse. Kanelin kaverina on saman ikäiset korat kissa Joey, sekä risteytyskani Hapsu.

Nyt Kaneli on nyt 8.5 vuotias, ja luovuttajaura eläinsairaalassa on ohitse. Evidensia Tammistossa pidetään myös kissojen veripankkia, ja siellä ikäraja on 10 vuotta. Olen kuitenkin luvannut Kanelille, että enää ei tarvitse lähteä nukutuksessa tehtävään verenluovutukseen, kun kaulakin ajetaan puolikaljuksi! Se on nyt kantanut kortensa kekoon ja antanut tärkeät veripisarat niitä tarvitseville. Nyt keskitytään vain pitämään omista veriarvoista huolta säännöllisillä lääkäritarkastuksilla.

Kanelin omistaja,
Anu Rosti