Sankarikissa Hertta

Tässä Hertan tarina: 

Hertta ilmoittaa alkamassa olevasta migreenikohtauksesta käyttäytymällä eri tavalla kuin muulloin. Hertta hakeutuu olkapäälleni ja painautuu tiukasti minua vasten. Hertta ei lähde pois ennen kuin olen ottanut lääkkeen. Jos migreenikohtaus tulee yöllä, Hertta herättää minut kaivamalla käsivarsiani etutassuillaan niin kauan, että saa minut hereille, ylös sängystä ja ottamaan lääkkeen. Muutoin Hertta ei koskaan herätä öisin.

Migreenikohtauksen ajan Hertta pysyttelee lähelläni ja kun makaan sängyssä, Hertta makaa rintakehäni tai kylkeni päällä eikä poistu hetkeksikään ennen kuin migreeni on helpottanut. On uskomatonta, miten kissa voi valvoa kaikkea toimintaani jopa useamman päivän ajan jos kohtaus kestää niin kauan.

Meillä on myös 6 muuta kissaa, kukaan niistä ei reagoi migreeniini millään tavalla. Minulla meni aika kauan ennen kuin tajusin Hertan poikkeavan käyttäytymisen syyn, mutta kun tajusin, olen ollut todella kiitollinen. Juurikin tämä Hertan taito ilmoittaa migreenistä jo ennen kuin itse huomaan mitään oireita on ollut suuri pelastus.

Hertta on 6-vuotias löytökissa, joka on ollut meillä ihan pennusta asti. Syksyllä Hertta täyttää 7 vuotta ja siirtyy näyttelyissä veteraaniluokkaan. Hertta on jonkin verran käynyt näyttelyissä, siellä erityisesti lapsiyleisö on Hertan mieleen. Luonteeltaan Hertta on erittäin temperamenttinen ja aikamoisen kova mimmi, mutta Hertalla on myös lempeä puolensa joka tulee esiin silloin kun minulla on migreeni. Hertta on selvästi huolissaan ja tassuttelee perässäni joka paikkaan valvoen mitä teen.

Olen keskustellut myös lääkärini kanssa Hertasta ja hän sanoi, että Hertta on hyvin ainutlaatuinen kissa.

Hertan omistaja,
Laura Björkell