Kuriilien BOBTAIL, pitkäkarva

Kuriilien bobtail, pitkäkarva

Töpöhäntäiset bobtailit ovat peräisin Kuriilien saarilta, jotka sijaitsevat Venäjän ja Japanin välissä. Alkuperäiset Kuriilien saarten kissat ovat luonnollinen rotu. Pentueet eivät ole kovin suuria, 2-3 pentua. Kissat on jaettu lyhyt- (KBS) ja pitkäkarvaisiin (KBL) ja ne arvostellaan kategoriassa III. Kuriliien bobtailin kasvatuksessa ei voi käyttää muun rotuisia kissoja. Erään kasvattajan arvion mukaan rekisteröityjä Kuriilien bobtaileja on Venäjällä noin 150. Myös Amerikassa on muutama kasvattaja.

Kuriilien bobtail on keskikokoinen tai suuri, lihaksikas kissa, jolla on voimakas rakenne, vahvat jalat ja pyöristyneet tassut. Takajalat ovat korkeammat kuin etujalat. Rodulle on tyypillistä 3-8 cm pituinen häntä, joka voi muodostua useista kaarista tai kulmista ja muistuttaa pupun häntää.

Pään muoto muistuttaa päärynän muotoa, joka kapenee yläosastaan. Poskipäät ovat leveät. Profiilissa on pieni painauma. Silmät ovat pyöristyneet ja niiden asento on aavistuksen vino. Väriltään ne voivat olla keltaisen tai vihreän sävyiset. Korvat ovat keskikokoiset ja sijaitsevat suhteellisen korkealla.

Turkki on tuuhea ja melko hienolaatuinen. KBLn turkki on keskipitkä. Päällysturkin karvat ovat vahvoja, aluskarvaa on jonkin verran. Kaikki turkin värit ovat sallittuja paitsi naamiovärit, suklaa, kaneli, beige, lila ja näiden värien muunnokset valkoisella. Kaikki värit arvostellaan samassa luokassa.

Niiden ulkomuodosta on sanottu, että se muistuttaa sadun eläinhahmoa, jolla on kissan etupää ja jänön takapää. Luonteeltaan Kuriilien bobtailit ovat rauhallisia ja ystävällisiä.

kuva © Auli & Toni

1.1.2020