Burmilla

Burmilla

Kuten nimestäkin voi päätellä burmilla on burman ja chinchilla persialaisen risteytys. Vuonna 1981 paronitar Miranda von Kirchbergin chinchilla persialaisuros pääsi astumaan lilan burmanaaraan ja niiden neljästä vahinkopennusta alkoi burmillan kehitys. Muutamat kasvattajat Englannissa ja Tanskassa paneutuivat toden teolla burmillan jalostamiseen.

Burmilla on yksi uusimpia kissarotuja meillä Suomessa – FIFe hyväksyi rodun vuoden 1995 alussa. Ensimmäiset burmillat saapuivat Suomeen 1996 Tanskasta.

Burmilla on keskikokoinen kissa ja on burmaa pehmeämpi ruumiin rakenteeltaan.Otsa on pehmeästi pyöristynyt, silmät ovat suuret ja kaukana toisistaan ja kaikki vihreän sävyt on hyväksytty, korvat keskikokoiset tai isot. Jalat hoikat, mutta vahva luiset, tassut ovaalin muotoiset ja pienet.

Turkki on lyhyt, elastinen ja silkkinen. Turkin pohjaväri on hopea, jokainen karva on päästään värittynyt – värityksen määrä voi vaihdella. Burmillat arvostellaan kahdessa eri väriryhmässä. Ryhmä I: musta-, sininen-, suklaa-, lila- kaneli- ja beige shaded silver tai chinchilla. Ryhmä II: punainen-, creme-, kilpikonna-, sinikilpikonna-, suklaakilpikonna-, kanelikilpikonna- ja beigekilpikonna shaded silver tai chinchilla.

Luonteeltaan burmilla on vilkas, ihmisrakas, erittäin seurallinen ja puhelias.

Kuva © Alan Robinson
1.1.2020