LaPerm

LaPerm

LaPerm

LaPerm rotu on saanut alkunsa vuonna 1982 Oregonista, USAsta löydetystä kiharakarvaisesta naaraspennusta. Kiharuuden aiheuttava geeni on dominoiva ja on ainoastaan tällä rodulla.

LaPerm on keskikokoinen, elegantti, lihaksikas ja atleettinen kissa jolla on pitkät jalat ja pitkä kaula. Korvat on keskikokoiset, silmät keskisuuret ja ilme on valpas. Rodusta on sekä lyhytkarvainen että puolipitkäkarvainen muunnos. Turkki ei ole silkkinen vaan tuntuu mohairilta ja turkin kuuluu näyttää pörheältä ja siinä on sekoituksena erilaisia kiharoita ja laineita.
Lyhytkarvaiselle la permillä on aaltoileva turkki ja pulloharjamainen häntä. Puolipitkäkarvaisella muunnoksella turkki on aaltoileva tai kihara ja häntä puuhkamainen. Pitkä turkki vaatii hoitoa ja kampaamista ettei se takkuunnu. Kaikki värit on sallittuja.

Luonteeltaan laperm on seurallinen, älykäs, ystävällinen ja leikkisä ja niillä on rento ja vahva persoonallisuus.

LaPerm on rotu, joka on kehittynyt luonnollisesta mutaatiosta. Sekä pitkäkarvainen (LPL) että lyhytkarvainen (LPS) ovat kiharaturkkisia.  Rotu on keskikokoinen. Kaikki kissan osat ovat harmoniassa kissan kokoon nähden. Kissa on valpas ja vaikuttaa korkeajalkaiselta. Rotu vaatii 2-3 vuotta kehittyäkseen valmiiksi.

Rex-kissa ystävät ry