Kissanomistajan opas

Kissanomistajan opas

Kissanomistajan opas on tarkoitettu uusille kissanomistajille  ja se toimii lisätukena kissan kasvattajan antamille hoito-ohjeille.

Klikkaamalla kuvaa pääset lukemaan opasta.

 

 Kissa lemmikkinä

Kissa perheenjäsenenä merkitsee älykästä ja helppohoitoista lemmikkiä. Se vaatii kuitenkin rodusta riippumatta päivittäistä hoitoa ja huolenpitoa. Kissa ei elä talousjätteillä, vaan sille on tarjottava sopivaa ravintoa. Olipa lemmikki pitkä-, puolipitkä- tai lyhytkarvainen on sen turkin kunnosta ja puhtaudesta huolehdittava.

Kissan terveydenhoito on sen omistajan vastuulla eikä unohtaa saa lemmikkinsä henkistäkään hyvinvointia. Rotukissat ovat sisäkissoja ja silloin päivittäiseen kissanhoitoon sisältyy myös hiekkalaatikon puhtaanapito. Sisäkissalle on myös järjestettävä riittävästi aktiviteetteja, jotta ne voisivat toteuttaa omaa lajityypillistä käytöstään. Kiipeilypuut ja mahdollisuus tarkkailla ympäristön tapahtumia ikkunasta lisäävät kissan viihtyvyyttä. Kissaa ei tulisi pitää pitkiä aikoja yksin, vaan sille tulisi järjestää seuraa.

Jalostustyön tarkoituksena ei ole rotukissojen määrän lisääminen vaan tavoitteena on tuottaa rodunomaisia, terveitä, hyväluonteisia ja kauniita kissoja. Suomessa kasvatus on pienimuotoista ja osana harrastustoimintaa. Kissojen kasvattaminen ei tuota taloudellista voittoa eikä voi toimia liiketaloudellisella pohjalla. Kissa on älykäs ja herkkä lemmikkieläin, jonka massakasvatus on mahdotonta.

Kissaharrastukseen voi osallistua koko perhe ja se antaa uusia ystäviä sekä mielenkiintoista tekemistä vapaa-aikaan.