FIFe-hallitus on päättänyt jatkaa aiemman poikkeussäännön voimassaoloa 31.12.2022 saakka.

COVID19-tilanteesta johtuen valmistumiseen vaadittavat serti-, maa- ja tuomarimäärät ovat poikkeuksellisesti voimassa näyttelysääntöjen liite 3 mukaisesti myös kaikissa eurooppalaisissa FIFe-jäsenmaissa. Tämä tarkoittaa, että titteliin tarvittavat sertifikaatit voi poikkeuksellisesti kerätä seuraavasti:

  • International Champion/Premior: 5 CACIB/CAPIB-sertiä vähintään 3 eri tuomarilta, yhdestä maasta.
  • Grand International Champion/Premior: 7 CAGCIB/CAGPIB-sertiä vähintään 5 eri tuomarilta, yhdestä tai kahdesta maasta.
  • Supreme Champion/Premior: 10 CACS/CAPS-sertiä vähintään 7 eri tuomarilta, yhdestä tai kahdesta maasta.

Tämä sääntö korvaa näyttelysääntöjen artiklat 4.4 ja 4.5 ja sertien maksimimäärä GIC/GIP-titteleihin on 7 ja SC/SP-titteleihin 10. Vähintään yksi sertifikaateista tulee olla 1.7.2020 jälkeen saatu, jotta kissa voi valmistua näillä ehdoilla. Mikäli kissa on saavuttanut yllä mainitun sertimäärän täyteen jo ennen 1.7.2020, sen on saatava vielä yksi serti tämän aikarajan jälkeen valmistuakseen titteliin. Mikäli kissalla on sertejä kahdesta maasta, käytetään silti yllä olevia sertimääriä. Mikäli kissalla on sertejä kolmesta maasta luokissa 3-6, käytetään valmistumiseen ns. vanhaa, lyhyttä kaavaa. 

Omakissa ei tunnista kissan valmistumista poikkeavalla tavalla, vaan omistajan on itse huolehdittava valmistumisesta. Jos kissa valmistuu näyttelyssä, omistaja pyytää näyttelyn sihteeristöä lisäämään valmistumisen kissalle, jolloin tieto menee myös rotukirjaajalle. Omistaja voi tehdä valmistumispyynnön myös Omakissan muutospyynnöissä. Kontrasigneeraussäännöt ovat voimassa normaalisti. Muistattehan, että omistaja on aina vastuussa kontrasigneeraamisesta sekä sertimäärien seuraamisesta.

Junior Winner -titteliin tarvittavien Best in Show voittojen määrä on poikkeusajan kolme (3). Tämä poikkeus on voimassa 31.12.2022 asti.

Jäsenmailla on oikeus käyttää kansainvälisissä näyttelyissään vain kotimaisia tuomareita.

Vuoden 2022 aikana voittajanäyttelyitä voi järjestää minä tahansa ajankohtana ja 31.12.2022 mennessä järjestettyihin voittajanäyttelyihin ei kissoille ole poikkeuksellisesti pääsyvaatimuksia.

Nämä väliaikaiset säännöt ovat voimassa 31.12.2022 saakka.