Kattojärjestömme FIFen hallitus on tehnyt kaksi päätöstä Ukrainan hätätilanteen tukemiseksi.

Päätökset ovat voimassa  1.3.-31.5.2022, jonka jälkeen FIFe arvioi tilannetta uudestaan. Kissaliitto sekä sen jäsenyhdistykset noudattavat näitä päätöksiä välittömästi.

Päätösten vaikutus Kissaliiton osalta on seuraava:

1)    1.3.2022 alkaen Venäjällä kasvatettuja ja sieltä tuotuja kissoja ei rekisteröidä, riippumatta siitä minkä järjestön rekisteröimiä ne ovat.

–       Kissaliiton toimistolle ennen 1.3.2022 otetut tuontihakemukset käsitellään.

–       Kissat, jotka on ostettu ennen 1.3.2022 voi tuoda maahan, mutta niiden rekisteröintianomuksia ei käsitellä ennen FIFen ilmoitusta rajoituksen päättämisestä.

2)    Venäjällä asuvien näytteilleasettajien kissat eivät voi osallistua näyttelyihin Venäjän ulkopuolella.

–       Rajoitus ei koske muissa maissa asuvien näytteilleasettajien osallistumista, eikä mahdollisella venäläisen kissayhdistyksen jäsenyydellä ole merkitystä.

FIFen hallitus on päättänyt tukea taloudellisesti Ukrainan hädässä olevia. Myös Kissaliiton Hallitus on päättänyt osallistua ukrainalaisten kasvattajien ja heidän kissojensa auttamiseen rahallisesti. Selvitämme parhaillaan sopivinta tapaa tuen keräämiseen ja lähettämiseen.