FIFe-hallitus on päättänyt, että COVID19-tilanteesta johtuen valmistumiseen vaadittavat serti-, maa- ja tuomarimäärät ovat poikkeuksellisesti voimassa näyttelysääntöjen liite 3 mukaisesti myös kaikissa eurooppalaisissa FIFe-jäsenmaissa. Tämä tarkoittaa, että titteliin tarvittavat sertifikaatit voi poikkeuksellisesti kerätä vain yhdestä maasta seuraavasti:

  • International Champion/Premior: 5 CACIB/CAPIB-sertiä vähintään 3 eri tuomarilta
  • Grand International Champion/Premior: 7 CAGCIB/CAGPIB-sertiä vähintään 5 eri tuomarilta
  • Supreme Champion/Premior: 10 CACS/CAPS-sertiä vähintään 7 eri tuomarilta

Tämä sääntö korvaa näyttelysääntöjen artiklat 4.4 ja 4.5 ja sertien maksimimäärä GIC/GIP-titteleihin on 7 ja SC/SP-titteleihin 10. Vähintään yksi sertifikaateista tulee olla 1.7.2020 jälkeen saatu, jotta kissa voi valmistua näillä ehdoilla. Mikäli kissa on saavuttanut yllä mainitun sertimäärän täyteen jo ennen 1.7.2020, sen on saatava vielä yksi serti tämän aikarajan jälkeen valmistuakseen titteliin. Mikäli kissalla on luokissa 3-6 sertejä kahdesta maasta, käytetään silti yllä olevia sertimääriä. Mikäli kissalla on sertejä kahdesta maasta luokissa 7-8, tai kolmesta maasta luokissa 3-6, käytetään valmistumiseen ns. vanhaa, lyhyttä kaavaa.

Omakissa ei tunnista kissan valmistumista poikkeavalla tavalla, vaan omistajan on itse huolehdittava valmistumisesta. Jos kissa valmistuu näyttelyssä, omistaja pyytää näyttelyn sihteeristöä lisäämään valmistumisen kissalle, jolloin tieto menee myös rotukirjaajalle. Omistaja voi tehdä valmistumispyynnön myös Omakissan muutospyynnöissä. Kontrasigneeraussäännöt ovat voimassa normaalisti. Muistattehan, että omistaja on aina vastuussa kontrasigneeraamisesta sekä sertimäärien seuraamisesta.

Suomen Kissaliiton hallitus on päättänyt 02.10.2020, että mikäli kissa on 1.7.2020 jälkeen valmistunut näillä väliaikaisilla säännöillä aiemmassa näyttelyssä ja sen jälkeen jatkanut kilpailua samassa luokassa normaalisääntöjen mukaisesti, sen näyttelytuloksia ei mitätöidä. Tämä poikkeaa normaalista toimintatavasta ja koskee ainoastaan näyttelyitä ajalla 01.07.-27.09.2020, koska näytteilleasettaja ei ole voinut ennen FIFe-päätöstä tietää kissansa olevan ”väärässä” luokassa. Näitä sertejä ei tulla muuttamaan ylemmän luokan serteiksi ja siltä osin ne jäävät tarpeettomiksi, mutta mahdolliset BIV-, NOM- ja BIS-tulokset säilyvät. Omistajan vastuulla on huolehtia, että kissa valmistumisensa jälkeen kilpailee tulevissa näyttelyissä oikeassa luokassa.

COVID19 aiheuttaman radikaalin näyttelymäärän laskun vuoksi FIFe-hallitus on myös päättänyt vähentää Junior Winner -titteliin tarvittavien Best in Show voittojen määrän viidestä (5) kolmeen (3). Tämä poikkeus on voimassa 16.5.2019 tai sen jälkeen syntyneille kissoille ja on voimassa 31.05.2021 asti.

Nämä väliaikaiset säännöt ovat voimassa 31.5.2021 saakka.