Kissoilla esiintyy myös koronavirusta, mutta onko sillä jotain tekemistä meneillään olevan ihmisten koronavirusepidemian kanssa? Ei.

Koronavirusta esiintyy monilla eri eläinlajeilla, mutta ne ovat yleensä hyvin lajispesifisiä, eivätkä tartu lajista toiseen. Kissojen koronavirus vaikuttaa suolistoon kun taas ihmisillä tällä hetkellä epidemiaa aiheuttava koronavirus (Covid19) aiheuttaa hengitystieoireita.

Tällä hetkellä ei ole minkäänlaisia todisteita siitä että Covid19 tarttuisi ihmisistä kissoihin tai kissoista ihmisiin. Ruokavirasto seuraa tilannetta ja tiedottaa tarvittaessa lisää.

Ihmisten koronavirustartuntojen estämiseksi Kissaliiton alaiset näyttely on kuitenkin peruttu toukokuun loppuun asti ja kesäkuun näyttelyiden ilmoittautuminen on keskeytetty. Kissaliitto on myös perunut kissojen terveyspäivän ja järjesti kevään liittokokouksensa sähköisessä muodossa etänä.